Produktumok 6.- Mérés-értékelés IKT-eszközökkel támogatott tanulási környezetben

Online tesztkészítés

Napjainkban, a felgyorsult világban a gyerekek elsődleges tanulási színtere nem csupán az iskolára korlátozódik, rengeteg inger éri őket a mindennapokban, főként az online világból tanulnak a legtöbbet.

Mivel az online tanulás nem áll távol tőlük, ezért ezt ki tudjuk használni a a tudás számonkérésében is. Azért tartom hasznosnak az online teszteket, mert a diákoknak még viszonylag újdonságként szolgál, talán szívesebben állnak is neki. Azért is fontos, mert nagyban megkönnyíti a tanárok munkáját is, kevesebbet kell javítani, valamint sokkal átláthatóbban ezáltal a tesztek. 

Mielőtt nem mélyedtem bele az online mérés-értékelés világába, viszonylag szkeptikusan tekintettem erre a megoldásra, úgy véltem, hogy ez megkönnyíti a gyerekek jegyszerzését, hiszen a tanár így nem tudja felügyelni a kitöltését. Most, hogy látom, pontosan hogyan is működnek ezek az eszközök, úgy vélem, megbízható oldalak, és mivel a tanár állítja be az időkorlátot, és a feladatok típusát, így koordinálva vannak a diákok is a számonkérésben.

Az online tesztkészítéshez könnyen kezelhető oldalnak találom a Redmenta nevezetű programot, ami világos, jól felépített, és könnyen kezelhető.

kepkivagas1.PNGkepkivagas_2.PNG