Produktumok 4.- Youtube

A Youtube-ot rendkívül hasznos videómegosztó webhelynek tartom. Ezen az oldalon a szórakozás mellett a diákok sok hasznos, az iskolához is kötődő tartalommal találkozhatnak a szórakoztató videók mellett. Az oldal előnye, hogy nagyon egyszerű, átlátható, így mindenkinek könnyű rajta tájékozódni.

A saját szakpáromnál fontosnak tartom a Youtube időközönkénti használatát, hiszen ez színesebbé teheti akár egy-egy csata megtanulását. Pl. a mohácsi csatát is könnyebben meg tudják jegyezni a diákok, ha azt szemléltetjük számukra.

mohacs.PNG

Abban az esetben is hasznos lehet a Youtube használata, ha egy nagyon átfogó történelmi korszakot kell megtanulniuk a diákoknak, ilyenkor is segíthet egy könnyebb hangvételű, a gyerekek mindennapi nyelvhasználatához közelebb álló videó.

 belga.PNG

A másik szakomnál, a magyarnál is tudnám hasznosítani a weboldalt, hiszen egy-egy vers megtanulását könnyebbé teheti, ha egy versmondó előadásában meg is hallgathatják a gyerekek a megtanulandó anyagot.

ltinovics.PNG

 

Azt azonban fontosnak vélem kiemelni, hogy mivel ezekre az oldalakra szinte bárki korlátlanul tölthet fel videókat, így mi is, és diákjaink is találkozhatnak olyan tartalommal, ami nem valós, amit jobb, ha elkerülnek, erre figyelmeztetnünk kell a diákokat.